שורשים, חיבורים ומקורות השראה
הבנות יודעות - הן חוקרות ומחפשות את התנועות המתחבאות אצלן בגוף, וכמו שכל אחת מהן מיוחדת במינה - כך גם תנועותיה.
המחול הצועני נוצר ומושפע מערב רב של תרבויות ומדינות בהן הקהילה הצוענית הייתה פזורה.
מחול הוא הרבה מעבר לאסתטיקה ויצירה, הוא ביטוי לתחושות, אמצעי להרגיש ולשחרר. בלימודיי כמטפלת בתנועה אני נחשפת שבוע אחר שבוע לקשר הישיר בין המחול האתני לבין התרפיה שטמונה באומנות המחול. מחול פולקלורי הוא רפטטיבי, חופשי ואינטואיטיבי. בעיניי, זהו שער אל הלא מודע ואל העומקים הכי נסתרים של הנפש.
בחוגי תנועה נודדת אנחנו משלבות מחולות אתניים, מיומנויות וטכניקה מהמחול המודרני ועקרונות תנועה מתוך שיטת פלדנקרייז, יחד עם שמחת הגוף והנפש, האהבה לריקוד וההבנה שכולנו נועדנו לנוע ולזוז בדרך כזו או אחרת - כל אלו ועוד נפגשים אצלינו בסטודיו ויוצרים מיקס צבעוני ומוזיקלי.
הידע הקדום של התנועה הטבעית נמצא בגוף אצל כל אחת ואחד, עם השנים הקשר שלנו אליו הולך ומתרחק, ולכן מטרה עיקרית בשיעורים של תנועה נודדת היא - פיתוח יכולת ה״אימפרוביזציה בשלוף״. כלומר, האפשרות להתחבר חזרה אל הגוף שלי, להעז ולהסכים לו לנוע באופן אורגני. בכל שיעור אנחנו מעודדות את הקשר עם הגוף ועם היצירתיות התנועתית האישית.
״אימפרוביזציה בשלוף״ הינה מיומנות נרכשת וחשובה והמפגש עם האלתור מתאפשר בזכות חיבור למקורות השראה שונים ומגוונים בכל שיעור ושיעור. ככל שנרבה בהם, כך נרחיב ונאפשר ליכולות אלו להיות נגישות עבורנו. לכן המפגשים שלנו בסטודיו מלאים בכל טוב (ומותאמים לכל גיל) - אביזרים, סיפורים, מוסיקה, דקלומים, משחקי דמיון, תרגילי תנועה ועוד. כל אלה, בשילוב עם טכניקה אתנית ויתר מיומנויות התנועה הנלמדות מאפשרים חווית מחול נעימה ובריאה, ריקוד מהלב וחקירה חוויתית ומהנה במיוחד.